Välkommen till årets första tränarträff! – Kristna Fredsrörelsen

Välkommen till årets första tränarträff!

Datum: april 24, 2020 | Kategori: Aktiviteter, Utbildning

Nu bjuder vi in till årets första tillfällen för vidareutbildning för dig som är diplomerad ickevåldstränare, har genomgått kursen Fred, ickevåld och ledarskap, är utbildad genom Salaams vänner, utbildad Kreativ aktivist och/eller har arbetat som fredsobservatör.

Tränarträffen är uppdelad på tre tillfällen som en studiecirkel i samarbete med Studieförbundet Bilda. Vi kommer att ses via Zoom tre onsdagskvällar med enklare förarbeten och efterarbeten så som kortare inläsnings uppgift, övning och/eller kortare film.

Datum för de digitala träffarna är:

Onsdag 27 maj kl 17.30-21.00 – Ickevåldsrörelser i vår tid Sverige och internationellt

Exempel från Sverige, Algeriet, Tunisien och Colombia. Hur använder vi det strategiska ickevåldet för att stärka sociala rörelser i vår tid? Vad behöver vi tänka på när vi gör en stor kampanj för att inte skapa mer konflikt?

Onsdag 3 juni kl 17.30-21.00 – Hållbart engagemang och hållbart ledarskap

Få verktyg för ett hållbart engagemang för dig. Övningar från nytt material om hållbart ledarskap. Utbyten kring pedagogiska dilemman. Hur leder vi workshops på bästa sätt och hur säkerställer vi deltagarnas inkludering?

Onsdag 10 juni kl 17.30-21.00 – Hur håller vi workshop om ickevåld online? Så funkar det!

Vi diskuterar och övar tillsammans på bästa upplägg för en grundworkshop i ickevåld.

Dela med dig av dina favoritövningar, lekar och/eller förklaringsmodeller.

Du kommer innan första tillfället bli inbjuden till ett studierum på läroplattformen Learnify och där exempelvis kunna ta del av instruktioner., chatta med övriga deltagare och hitta inbjudan till videomöte.

Anmäl dig redan nu och sprid gärna till andra berörda!

Sista datum för anmälan 13 maj. Varmt välkomna!

Fredliga hälsningar,

Helena och Sandra

Kristna Fredsrörelsen

Vid frågor kontakta sandra.eriksson@krf.se eller helena.johansson@krf.se

Utbildningen är finansierad med hjälp av stöd från Svenska missionsrådet, SMR och genomförs i samarbete med Studieförbundet Bilda