Fred, ickevåld och ledarskap - Kristna Fredsrörelsen

Fred, ickevåld och ledarskap

Datum: juni 3, 2022 | Kategori: Ickevåld, Utbildning

Stockholm +50 är över och det är tydligt att världens ledare står och stampar. Men det finns ingen tid att förlora. Har du inte heller tid att vänta? Vill du gå från ord till handling? Sök Fred, ickevåld och ledarskap!

Muralmålning med Nelson Mandela på muren Israel Palestina 2022

Muralmålning med Nelson Mandela på muren mellan Israel och Palestina. Fotot är taget 2022 under Fred ickevåld och ledarskaps studieresa.

Världen behöver eldsjälar som vill kavla upp ärmarna och skapa förändring. Som förstår vikten av ett helhetsperspektiv på miljö, konflikt och rättigheter. Fred ickevåld och ledarskap är en kurs i strategiskt fredsarbete och konflikthantering med fokus på Palestina och Israel.

På grund av sena avhopp har vi nu ett par lediga platser kvar i denna kurs, som ger dig inblick i hur konflikters dynamik hänger samman med klimatfrågor, mänskliga rättigheter, religion, intersektionalitet och ledarskap. Du får lära dig att leda med ickevåld och får träffa sociala ledare och människorättsförsvarare i Palestina och Israel, med stor erfarenhet av fredsarbete i en konfliktzon.

Genom att gå kursen får du en unik möjlighet att gå vidare till att bli utbildare i ickevåldsmetoder och praktisk träning i ingripandetekniker som stärker civilkurage och andra verktyg för att agera mot orättvisor i vardagen. Kunskaperna kan även användas för konstruktiv konflikthantering på jobbet och i andra sammanhang.

Mer information och anmälan: https://hfs.se/course/fred-ickevald-ledarskap/

Kursen ges i samverkan med Härnösands Folkhögskola och Studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem.