Sök distanskursen Fred ickevåld och ledarskap!

Fred, ickevåld och ledarskap

Datum: maj 8, 2023 | Kategori: Aktiviteter, Ickevåld, Utbildning

Vill du ha erfarenhet av internationellt fredsarbete? Skulle du vilja stärka din förmåga att agera i din vardag eller bidra till konstruktiv konflikthantering på jobbet? Ansökan är öppen till kursen Fred, ickevåld och ledarskap!

Muralmålning med Nelson Mandela på muren Israel Palestina 2022

Muralmålning med Nelson Mandela på muren mellan Israel och Palestina. Fotot är taget 2022 under Fred ickevåld och ledarskaps studieresa.

Världen behöver eldsjälar som vill kavla upp ärmarna och skapa förändring. Som förstår vikten av ett helhetsperspektiv på miljö, konflikt och rättigheter. Fred ickevåld och ledarskap är en kurs i strategiskt fredsarbete och konflikthantering med fokus på Palestina och Israel.

Kursen ger dig inblick i hur konflikters dynamik hänger samman med klimatfrågor, mänskliga rättigheter, religion, intersektionalitet och ledarskap. Du får lära dig att leda med ickevåld och får träffa sociala ledare och människorättsförsvarare i Palestina och Israel, med stor erfarenhet av fredsarbete i en konfliktzon.

Kursen innefattar en studieresa till Palestina och Israel som planeras till första halvan av november 2023 (v. 45 – 47).

Genom att gå kursen får du en unik möjlighet att gå vidare till att bli utbildare i ickevåldsmetoder och praktisk träning i ingripandetekniker som stärker civilkurage och andra verktyg för att agera mot orättvisor i vardagen. Kunskaperna kan även användas för konstruktiv konflikthantering på jobbet och i andra sammanhang.

Mer information och anmälan

Kursen ges i samverkan med Härnösands Folkhögskola och Studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem.