Gå med i aktionsnätverket. Din insats gör skillnad.
Aktionsnätverket: underskrifter som räddar liv!

När fredsobservatörerna följer med människor som kämpar för mänskliga rättigheter till deras möten, manifestationer och rättegångar minskar risken för hot och våld – men ibland behövs mer stöd. Därför finns aktionsnätverket. Några gånger per termin får de som gått med i nätverket en uppmaning att skicka ett meddelande till en polischef, minister eller annan beslutsfattare som ett skydd för dessa utsatta människorättsförsvarare.

− En underskrift är värd mycket! Den har en politisk effekt och är ett stöd, inte bara för mig, utan för alla som arbetar för mänskliga rättigheter i Colombia. Blixtaktionerna synliggör situationen för MR-försvarare och ger ett politiskt försvar som skyddar på ett annat sätt än livvakter, säger Nancy Fiallo Araque som arbetar för mänskliga rättigheter i Colombia.

”Vi uppskattar enormt de solidaritetshandlingar som Kristna Fredsrörelsen har varit med att organisera, och vi vill tacka alla som har stöttat och fördömt kriminalisering av arbetet med att försvara de mänskliga rättigheterna” skrev människorättsorganisationen Frayba i Mexiko i en uppföljningsrapport för blixtaktioner.

Att gå med i aktionsnätverket är lätt. Fyll bara i namn och e-post här nedan och klicka på OK!

Registrera dig nu!

Tack för din insats!