Martin Schibbye tar emot Martin Luther King-priset
Detta hände på MLK-dagen

Under Martin Luther King-dagen arrangerade Kristna Fredsrörelsen en rad aktiviteter på olika platser i landet. Kunde du inte delta så misströsta ej utan klicka vidare för att ta del av foton och videoklipp.

I Norrmalmskyrkan i Stockholm delades Martin Luther King-priset ut (se videoklipp av intervju med pristagaren, respektive själva prisutdelningen och tacktalet) till journalisten Martin Schibbye för hans arbete med Blankspot Project, som för övrigt i dagarna publicerat en granskning av Stefan Löfvens tidigare roller i JAS-försäljning till Brasilien.

Kerstin Bergeå, utbildningssekreterare på Kristna Fredsrörelsens kansli, och Martin Smedjeback, pristagare av MLK-priset 2014, gav en workshop om civilkurage och ingripanden åt personalen på Sveriges kristna råd (SKR).

Josefin Stenmark från Kristna Fredsrörelsens nätverk av kreativa aktivister kuppade in tänkvärda budskap i Metro-tidningar, kopplade till Blankspot Project tidigare publiceringar.

Uppsala lokalgrupp firade i Helga Trefaldighetskyrkan med bland annat högläsning av en text av fredspristagaren Leymah Gbowee . Göteborgs lokalgrupp bjöd in till en kväll om svensk vapenexport med K.G. Hammar, ärkebiskop emeritus som tillsammans med bland andra Kristna Fredsrörelsen står bakom Katarinauppropet.

Firandet fortsätter i Alingsås den 21 januari när lokalgruppen delar ut Alingsås fredspris i Christinae kyrka lördag 21 januari kl 17.00. En av kyrkans barnkörer kommer att framföra en musikal på temat “fred” – kampen mellan ont och gott.

Foto: Rebecka Hellqvist, Equmeniakyrkan