Var med och fira fredsdagen med aktivism och ickevåld

På Internationella fredsdagen 21 september vill KrF gärna genomföra ickevåldsaktioner av olika slag. Regeringen har precis tagit en strategi för hållbar fred och inkluderande samhällen och vi vill vara med och se till att den blir verklighet!

Förslag på aktivism i enlighet med livspusslet

1. Lite ork och inte nog med tid: Gilla den ickevåldsliga antirasistiska Facebookgruppen #jagärhär och dela ett av dess inlägg.

2. Har lite tid över och en fungerande ugn: Bjud in din granne eller grannförsamling på fika och prata om fredskultur i Sverige. Ett utmärkt recept på goda kakor finns här. Material för inspiration om fredskultur finns här.

3. Har både tid och ork: Starta ditt eget initiativ för fred och trygghet i ditt lokalsamhälle. Är du med i en lokalgrupp så bjud in och planera. Vill ni ha inspirationsmaterial så har vi precis publicerat en  medföljareutbildningsmanual som finns på länk här.

Behöver lokaltidningen en debattartikel om fred och ickevåld så ta inspiration av Kristna Fredsrörelsens policydokument där vi försöker konkretisera idéerna som framförs i stadgarnas målparagraf och idégrunden antagen av årsmötet. Du kan finna den här.

AKTUELLT
BLI MEDLEM

Var förändringen du själv vill se. Bli medlem i Kristna Fredsrörelsen.

VIDARE
GE EN GÅVA

Stå upp för fred och mänskliga rättigheter. Ge en gåva till Kristna Fredsrörelsen.

VIDARE

AKTION

Agera mot människorättsbrott. Gå med i vårt aktionsnätverk.

VIDARE

SKYDDSÄNGEL

Bidra till arbetet för fred och mänskliga rättigheter. Ge bort en skyddsängel.

VIDARE