Laddar Karta...

Kristna Fredsrörelsen firar i år vår 100-åriga historia av att arbeta för fred och rättvisa sedan grundandet den 15 juni 1919.  Sedan grundandet har vi organiserat och stärkt tusentals aktivister.

Vi bjuder nu in till en aktivisthelg som riktar sig till både våra medlemmar och andra som engagerar sig för fred och inkluderande samhällen!

Tid: kl 15.00 den 13 juni – kl 15.00 den 16 juni.
Plats: Kursgården Lindsberg, nordväst om Falun.
Kostnad: 500 kr per person för vuxna. 300 kr per barn upp till 14 år. Medlemmar får 100 kr rabatt.

Under helgen kommer vi fördjupa oss inom ickevåldsmetoder och hur en kan skapa samhällsförändring på individnivå. Du kommer kunna byta erfarenheter och lära dig mer om ickevåldets och Kristna Fredsrörelsens betydelse.

Alla är välkomna, programmet kommer passa alla oavsett om du är ickevåldstränare, medlem, lokalgruppsaktiv eller allmänt fredsintresserad.

Hur hittar du hit?

Ta tåget till Falun. Därifrån kör Dalatrafiken de sista 7 km med buss till hållplatserna Bergsgården (närmast) och Järgarvet. Från närmsta busshållplats är det ca 10 minuters gång till kursgården. Busstider hittar du på Dalatrafik.

Under lägret kommer vi få lyssna/få workshopar av:

Elisabeth Ahlin
Elisbeth Ahlin har varit en del av många miljöaktioner och omorganiseringar senaste decennierna. Jordcirkus och kärnkraftsavfall, Miljöförbundet Jordens Vänner, Kynnefjällsockupationen, Göteborg 2001, Kontaktnät Ickevåld är några att nämna. Hon är en sann inspiratör och kommer knyta ickevåld och svenska miljörörelsen nära varandra.

Sebastian Gunnesson från BB-ockupationen
Ockupationen av Sollefteå BB startade måndag 30 januari 2017 kl 18:00 med stor uppslutning av medborgare och media utanför sjukhusets entré. Okupationen hade ett syfte: att öppna BB/förlossning samt de akuta delarna som vi fråntagits Sollefteåborna och omnejd.

Martin Smedjeback
Martin Smedjeback arbetade från 2001-2008 som ickevåldssekreterare i Kristna Fredsrörelsen. Han har hållit föredrag och workshops i ickevåld i Sverige, Sudan, Sydsudan, Colombia och Palestina. Han var aktiv i nätverket Ofog genom vilken han genomförde avrustningar som ett motstånd mot den svenska vapenexporten. Han driver just nu det folkfinansierade projektet Ett år för djuren (www.ettårfördjuren.se) där han för femte året i rad jobbar på heltid för djurrätt. Han har en fil kand i psykologi från Lunds universitet. 2010 erhöll han Kristna Fredsrörelsens ickevåldspris och 2014 Martin Luther King priset. Han bor i Kollektivet Gandhi i Haninge, söder om Stockholm.

Karl Andreasson
Karl tog sina första steg in i klimataktivism en kall februarinatt i Uppsala när han delade ut alla-hjärtans-dag kort som sa “Break up with fossil fuels, take a chance on me – XOXO Renewables”. Sen dess har han gjort allt från att organisera gräsrotskampanjer med banderoller målade på lakan till att träna hundratals att vara delaktiga i de största civil olydnad aktionerna i Europa. Övertygad av att sättet vi ser på makt i samhället är fel, så arbetar Karl med att bygga broar mellan rörelser och över gränser. Just nu är han aktiv i tränar-kollektivet Climate Justice Program, som stöttar mobiliseringen för Ende Gelände och Extinction Rebellion Sweden, samt i European Changemakers, ett projekt med målet att aktivera tusentals unga runtom Europa att stå upp för demokrati och klimaträttvisa. ”

Mer information kommer..

Anmälningsformulär

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till lägret. Anmälan är bindande. Betala genom bankgiro  137-8108 eller Swish  123 900 03 16 och uppge ”100 timmar” samt ditt namn som referens.

  • Beskriv kort om du är eller har varit engagerad i Kristna Fredsrörelsen eller annan rörelse.
  • Det finns ett begränsat antal platser, därför vill vi att du motiverar varför just du ska få en plats på lägret, vad du kan bidra med och vad du helst vill få ut av lägret. Minst 1000 tecken.
  • Har du barn som ska delta? Fyll i följande: Antal Namn: Ålder: Eventuella specialkost: Förväntningar på lägret:
  • Här kan du skriva in eventuell mer information.
    Dina personuppgifter sparas i ett dataregister. Vi behandlar dina personuppgifter konfidentiellt, de används endast av Kristna Fredsrörelsens egen verksamhet och lämnas inte ut till tredje part. Mer information finns i vår integritetspolicy på https://krf.se/dina-personuppgifter