Laddar Karta...

Migration är en av de största globala utmaningarna världen står inför idag. I sin desperata flykt från oroshärdar i afrikanska och arabiska länder ger människor sig ut på en farofylld färd över Medelhavet. Centralamerikanska migranter och flyktingar tvingas korsa Mexiko för att nå fram till USA med hoppet om ett liv i välstånd och trygghet. Farorna är många under resans gång. Men i Mexiko finns samtidigt många modiga människor som utsätter sig själva för risker för att hjälpa dessa migranter och flyktingar under deras resa.

Vilka är de och hur ser deras verklighet ut? I Sverige å andra sidan har vi skärpta asylregler, begränsad anhörighetsinvandring och attackerna mot asylboenden har ökat de senaste åren enligt EXPO:s kartläggning. Vad kan vi lära av erfarenheterna från Mexiko och hur jobbar asylrörelsen i Sverige?

I samarbete med Ingen människa är illegal bjuder vi in till ett lunchseminarium där respektive organisation presenterar sitt arbete med skydd av flyktingars och migranters rättigheter. I samband med seminariet släpper Kristna Fredsrörelsen sin rapport om den verklighet, de risker och de behov av säkerhet som människorättsförsvarare i Mexiko som arbetar med migration har.

Tid: 12.00-13.00 (Lunch ingår och serveras kl 11.30)
Plats: Right Livelihood-stiftelsen, Stockholmsvägen 23, Enskede