Hjälp till att stoppa tvångsrekrytering av unga i Colombia

Kristna Fredsrörelsens samarbetsorganisation i Colombia, Justapaz, får stöd för ett projekt som genom kyrkan arbetar för att unga colombianer ska få kunskap kring rätten till samvets-/vapenvägran. I flera fall respekteras inte rätten till samvetsvägran av den colombianska militären och många tvingas till militärtjänst mot sin vilja.

Ett av fallen gäller en ung kyrkoledare som är verksam inom projektet med Justapaz, Jhonatan Vargas Becerra, 18 år från Barrancabermeja. Jhonatan tvångsrekryterades i mitten av mars av den colombianska militären. Han har själv försökt att argumentera för sin rätt att inte göra militärtjänst, men utan resultat. Då Jhonatans rätt till samvetsvägran inte har respekterats gick Justapaz ut med en blixtaktion den 9 maj.

Du kan på ett enkelt sätt bidra till att stoppa tvångsrekryteringen av Jhonatan och andra unga i Colombia genom att skicka det e-post formulär vi har förberett och där du bara fyller i namn, e-postadress, ort och land. Brevet skickas på spanska till berörda myndigheter i Colombia samt med kopia till Justapaz.

> Klicka här för att skriva under uppropet