Malena Ernman får Martin Luther King-priset
Martin Luther King-priset till Malena Ernman

För 11:e året i rad delas nu Martin Luther King-priset ut.

2016 års pris går till Malena Ernman, operasångerska och framträdande debattör.

Martin Luther King-priset delas ut av Kristna Fredsrörelsen,Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd sedan 2005. Priset ges ut till någon som verkat i Martin Luther Kings anda och för att uppmärksamma och fira de tidlösa värderingar som Martin Luther King kämpade för.

Malena Ernman valdes med följande motivering:

”2016 års Martin Luther King pris går till Malena Ernman för hennes outtröttliga engagemang för alla människors lika värde. Som orädd debattör tar hon stora risker genom ett uthålligt arbete på sociala medier. Hon tvekar inte att agera på orättvisor och rasism. Hennes engagemang för solidaritet på scen liksom i vardagen inspirerar och visar på civilkurage i Martin Luther Kings anda”.

– Vi hoppas att Malenas arbete och uppmärksamheten kring det här priset ska kunna inspirera andra att våga stå upp för godhet på samma sätt som Martin Luther King gjorde, säger Karin Wiborn, generalsekreterare för Sveriges kristna råd och ordförande i priskommittén.

Jag är oerhört stolt och tacksam över att få ta emot priset. Det betyder mycket för mig att de frågor jag brinner för uppmärksammas och jag hoppas att det kan ge mod till andra som vill kämpa för rättvisa, säger Malena Ernman.

Prisutdelningen hålls i Norrmalmskyrkan, Stockholm, 18 januari klockan 19.00.

Foto: Elisabeth Frang/pressbild

Mer information om Martin Luther King-priset hittar du på http://martinlutherking.se/priset/.