Förändra med oss!

Engagera dig

Vi måste själva skapa den värld vi vill ha. Här samlar vi olika sätt att bidra till förändring.

Alla kan bidra till att skapa fred på sitt sätt. Civilt ickevåldsmotstånd omfattar till exempel demonstrationer, strejker, bojkotter och andra aktioner där personer verkar utanför institutionella ramverk, utan att själva använda våld.

Kriget i Gaza och Israel - vad kan du göra nu?

Våldseskaleringen i Palestina och Israel är just nu på en nivå som saknar motstycke.

Våra vänner på Följeslagarprogrammet i Palestina och Israel har sammanställt saker DU, dina vänner och din familj kan göra här och nu (var alltid källkritisk och varsam med vad du delar, då mycket desinformation florerar):

Vad kan du göra nu?

Inga kärnvapen på svenskt territorium!

Beslutet om Nato är redan taget, oavsett vad vi tycker om det. Men ett viktigt beslut finns kvar att ta.

Alla övriga nordiska länder är med i Nato och har aktivt valt att inte ha kärnvapen stationerade på sina territorium.

I Sverige har vi inte gjort det valet. Än. Din röst är viktig och behövs nu. Skriv under namninsamlingen och kräv skriftliga garantier om att kärnvapen inte placeras på svenskt territorium!

Skriv under namninsamlingen

Informera dig

Följ oss på sociala medier, skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och ta en titt i vårt pressrum.

Läs om vår opinionsbildning

Bjud in oss

Vi kommer gärna till din församling, organisation eller annat sammanhang och pratar om Kristna Fredsrörelsens frågor, eller ger någon av våra kurser.

Kontakta oss för att få besök.

Gå med i en lokalgrupp

Är du medlem eller intresserad av att bli det? Träffa likasinnade och få möjlighet till engagemang genom någon av våra lokalgrupper.

Hitta en lokalgrupp nära dig.

Fördjupa dig i ickevåld

Distanskursen ”Fred, ickevåld och ledarskap” lär dig om ickevåld, strategiskt fredsarbete och konflikthantering med fältstudier i Palestina och Israel.

Läs mer om kursen.

Delta i våra aktiviteter och fredsarbete

mars 12, 2024
Digitalt medlemsforum den 21 mars
Är du ny medlem och nyfiken på att veta mer om Kristna Freds arbete och hur just du kan engagera dig i rörelsen? Vi välkomnar alla medlemmar i Kristna Fredsrörelsen till ett digitalt medlemsforum torsdagen den 21 mars kl 19.00.
mars 18, 2024
Workshop om motståndskraft i orostider – välkommen att delta!
Kristna Fredsrörelsen bjuder den 26 mars in till en workshop om motståndskraft i orostider med fokus på positiv förändring genom ickevåld. Hur kan vi med ickevåld stärka vårt demokratiska samhälle och öka vår gemensamma motståndskraft? Vi diskuterar, och sätter igång, tillsammans!
februari 8, 2024
Årsmöte 2024
Kristna Fredsrörelsens årsmöte äger rum den 20 april 2024 och hålls digitalt.
februari 8, 2024
Gör freden till din fasteutmaning – Luleå
Under fastetiden före påsk bjuder Kristna Fredsrörelsens lokalgrupp i Luleå in till bön och samtal om olika teman med anknytning till fred och ickevåld. Varje fredag kl 12-13.00 i någon av kyrkorna i området med start den 16 februari.
februari 12, 2024
Stilla stund för fred – Stockholm
Välkommen att delta i en andaktsfull stund för fred. Varje fredag kl 15.30 samlas vi i stillhet och tystnad på Stockholms Stadsmissions mötesplats vid Mariatorget i Stockholm. Ingen föranmälan och fri entré.