Om oss

Tillsammans skapar vi en värld fri från våld i alla dess former

Kristna Fredsrörelsen är en ekumenisk ickevåldsrörelse grundad 1919 av kristna radikalpacifister. Det globala perspektivet är en omistlig del av vår identitet, och vi är stolta medlemmar av International Fellowship of Reconciliation, IFOR. Vår vision är:

”Fred och rättvisa, ett samhälle utan våld och ett hållbart sätt att leva”

Vårt uppdrag

Vi bygger fred genom ickevåld, i vardagen och i våldsamma konflikter. För oss är mänskliga rättigheter en förutsättning för en hållbar fred.

Läs mer om vårt uppdrag.

Vad är ickevåld?

Ickevåld handlar om mod att ingripa mot våld och orättvisor och samtidigt arbeta konstruktivt för att hantera konflikter.

Lär dig mer om ickevåld.

Vår rörelse

Medlemmar, lokalgrupper, ickevåldstränare och kreativa aktivister. Läs mer om vår rörelse och bli medlem du också.

Blogginlägg

februari 27, 2019
Kristna freds: Se över vapenexporten till Indien
Sverige har ett gyllene tillfälle att se över sin vapenexport.
(Pressklipp ur Dagen den 27 februari 2019) Konflikten mellan Indien och Pakistan har de senaste dagarna trappats upp. Nu anser Kristna fredsrörelsen att Sverige har ett gyllene tillfälle att se över sin vapenexport.
december 1, 2018
Fredsnytt nr 2 2018 om våld
Ordet ”våld” kan innefatta mycket mer än bara det fysiska våldet. Även andra former av förtryck och kränkningar, inklusive rovdrift på naturen, kan ses som våld. I detta nummer tittar vi också närmar på motståndsstrategier mot våldsamma rasister. Ladda ner Fredsnytt nummer 2 /2018.
december 31, 2013
Idégrund – Fred genom ickevåld
Kristna Fredsrörelsens idégrund. Antagen vid årsmötet 2013.