Aktuellt från Kristna Fredsrörelsen

Aktuellt från Kristna Fredsrörelsen

februari 29, 2024
Utrikesdeklaration 2024: närområde framför globala kriser
Skymning i svensk utrikespolitik när freden inte kommer först, eller alls faktiskt. Kristna Fredsrörelsen kommenterar regeringens utrikespolitiska deklaration och delar Concord Sveriges analys.
februari 29, 2024
”Världen för Sverige och svensk regering har blivit mindre”
Dagen efter att Ungerns parlament röstade ja till Svenskt medlemskap i Nato hördes Kristna Fredsrörelsens generalsekreterare Lotta Sjöström Becker i inslaget "Efter Ungerns ja om medlemskap – det här väntar för Sverige" i P1 Morgon i Sveriges radio.
februari 29, 2024
”Våra fredsmuskler är förslappade”
Sverige står på tröskeln till Nato och den svenska fredsrörelsen kämpar i hård motvind. Men Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare i Kristna Fredsrörelsen, har inte gett upp. Pressklipp från Svenska Dagbladet den 25/2.
februari 27, 2024
Interreligiös samling för fred i Lund
Varje fredag kl 16.15 samlas en grupp människor i Lund för att i tystnad Stå upp för fred och se mot ljuset. En stilla fredshandling som är öppen för alla att delta i.
februari 12, 2024
Stilla stund för fred – Stockholm
Välkommen att delta i en andaktsfull stund för fred. Varje fredag kl 15.30 samlas vi i stillhet och tystnad på Stockholms Stadsmissions mötesplats vid Mariatorget i Stockholm. Ingen föranmälan och fri entré.
februari 8, 2024
Ickevåld – makt att förändra världen!
Tisdagen den 20 februari lanseras hemsidan och studiematerialet "Ickevåld - Makt att förändra världen". Välkommen att delta och få inblick i hur materialet kan stödja din rörelse att lyckas bättre med att åstadkomma förändring i samhället!
februari 8, 2024
Gör freden till din fasteutmaning – Luleå
Under fastetiden före påsk bjuder Kristna Fredsrörelsens lokalgrupp i Luleå in till bön och samtal om olika teman med anknytning till fred och ickevåld. Varje fredag kl 12-13.00 i någon av kyrkorna i området med start den 16 februari.
februari 8, 2024
Årsmöte 2024
Kristna Fredsrörelsens årsmöte äger rum den 20 april 2024 och hålls digitalt.
februari 6, 2024
21 organisationer ifrågasätter stoppat stöd till fredsrörelsen
Debatt: "Regeringen stoppar stödet till fredsorganisationer som IKFF, Kristna Fredsrörelsen och Svenska freds. Det handlar knappast om pengarna utan om något annat".
januari 24, 2024
Webbinarium: Alternativ till militarisering
Välkommen att delta i ett digitalt fredsrörelsesamtal den 9 februari. Om att söka alternativen och möta ett alltmer militariserat samhälle.