Aktuellt från Kristna Fredsrörelsen

Aktuellt från Kristna Fredsrörelsen

Allt det senaste från Kristna Fredsrörelsen samlat. Här hittar du debattinlägg, pressklipp, artiklar om vårt fredsarbete, information om vad som pågår i vår rörelse och tips på hur du kan engagera dig för fred och rättvisa.
juli 3, 2024
Istället för värnplikt – alla har rätt till vapenfri tjänst!
Viktig information till dig som ska fylla 18 år, men också till dig som förälder eller som på något sätt arbetar med unga – alla har rätt att söka vapenfri tjänst istället för att göra värnplikten.
juli 1, 2024
Fredsnytt Nr 1 2024: Fredsrörelse i krigstid
Årets första nummer av Fredsnytt är ute! I denna upplaga kan du läsa inspirerande reportage och om vad som är aktuellt inom fredsrörelsen i Sverige och internationellt.
juni 24, 2024
Pressmeddelande: Kristna Fredsrörelsen i Almedalen!
Under Almedalsveckan kommer Kristna Fredsrörelsen att arrangera och delta i flera högaktuella samtal om brännande frågor som värnpliktens brist på information till unga och den militära upprustningen baserad på avskräckning. Hur påverkar dessa frågor vår säkerhet? Skapar vi en säkrare eller farligare värld?
juni 13, 2024
Vi tar samtalet om fred till Almedalen
Fler ungdomar ska lära sig döda i Försvarsmaktens tjänst och Sveriges fredspådrivande roll internationellt förändras i Nato. Hur bygger vi hållbar fred och hur får vi slut på våldet mot jorden och varandra? Om det och mycket mer lyfter vi i Almedalens viktigaste samtal den 26-27 juni.
maj 17, 2024
Sakfrågepolicy
Kristna Fredsrörelsens sakfrågepolicy antogs av styrelsen den 16 mars 2024. I polycin redogör vi för hur vi skapar fred med fredliga medel samt för våra ställningstaganden i en rad olika sakfrågor. 
maj 2, 2024
Internationell kritik mot förändringar i svenskt bistånd
340 organisationer från 60 länder uttrycker i ett öppet brev sin oro över de plötsliga förändringarna inom svenskt bistånd. "Förändringarna bryter mot internationella principer för stöd till civilsamhället", varnar undertecknarna.
april 30, 2024
Smutskastning mot MR-centret FRAYBA – Internationella organisationer uttrycker oro till FN
Kristna Fredsrörelsens och en rad internationella organisationer med verksamhet i Mexiko uttrycker stark oro över president Andrés Manuel López Obradors ifrågasättande uttalanden riktade mot människorättscentret FRAYBA.
april 18, 2024
Bli följeslagare i Palestina och Israel
Vill du sprida medmänsklighet under konflikt och ockupation? Är du skicklig på att informera och inspirera och vill verka för rättvisa och fred? Då kan du vara rätt person att åka som ekumenisk följeslagare till Palestina och Israel.
april 17, 2024
Folkrörelsebiståndet under attack
När Sveriges regering lägger om utrikes- och biståndspolitiken ryms inte längre det svenska civilsamhället i “Team Sweden”. På kort tid och utan dialog har man tydligt visat att det förtroende som folkrörelser under decennier har byggt upp till folk som lever i fattigdom och förtryck, inte längre är så mycket värt. Hur gick det till?
april 9, 2024
Inkludera kunskap om Natos folkrättsbrott i skolan
Kunskap om bland annat Nato och folkrätt ska ingå i ämnet samhällskunskap för landets gymnasieelever från och med höstterminen 2025. Kristna Fredsrörelsen förutsätter att undervisningen blir saklig och allsidig, med utgångspunkt i fakta.