Aktuellt från Kristna Fredsrörelsen

Aktuellt från Kristna Fredsrörelsen

juni 2, 2023
Forcera inte fram ny biståndslinje utan att lyssna på de berörda
Regeringen bör efterleva sina egna ledord om långsiktighet, effektivitet och transparens i biståndspolitiken
maj 29, 2023
Ickevåld 2023 – Bygg strategi!
Ickevåld 2023 är den fjärde årliga mötesplatsen för aktivister, forskare och rörelser som väljer att STÅ UPP -  STÅ EMOT - STÄLLA OM för en värld som lokalt och globalt är genomsyrad av fred och rättvisa, fri från våld och formad av hållbara sätt att leva.
maj 15, 2023
”En rättvis värld möjliggör fred”
Hur kan freden vinnas i Ukraina och andra länder där kriget är ett faktum? Vad kan göras nu för att främja en hållbar fred i framtiden? Det var några av frågorna som låg till grund för ett samtal om ickevåld som aktiv motståndsmetod på Mötesplats Mariatorget den 7 maj. 
maj 8, 2023
Fred, ickevåld och ledarskap
Vill du ha erfarenhet av internationellt fredsarbete? Skulle du vilja stärka din förmåga att agera i din vardag eller bidra till konstruktiv konflikthantering på jobbet? Sök till kursen Fred, ickevåld och ledarskap senast den 31 maj!
maj 4, 2023
Perspektiv på fred i tider av krig
Samtal och reflektion med sikte på fred och rättvisa på Mötesplats Mariatorget
april 26, 2023
Så stödjer vi freden i Colombia
Välkommen på riksdagsseminarium om fredsprocessen och uppstart av det parlamentariska Latinamerikanätverket. Tisdagen den 2 maj kl. 13-15. Seminariet arrangeras i samarbete med Colombiagruppen.
april 12, 2023
Verksamhets
berättelse och årsredovisning 2022
En röst för fred i tider av krig. I verksamhetsberättelsen kan du läsa mer om Kristna Fredsrörelsens fredsarbete lokalt och globalt och om hur vi har bidragit till fredlig förändring i konfliktområden i världen.
mars 24, 2023
Veckans NATO-beslut ger uttryck för ett föråldrat säkerhets
perspektiv
Kristna Fredsrörelsen kommenterar veckans riksdagsbeslut om inträde i NATO
mars 3, 2023
Tio års fängelse för fredspristagaren Ales Bjaljatski
I Belarus huvudstad Minsk föll idag domen mot fredspristagaren Ales Bjaljatski och tre av hans kollegor i människorättsorganisationen Vjasna.
februari 28, 2023
Historiskt har motstånd utan våld varit mer effektivt
Insatser utan vapen har utgjort ett bättre motstånd mot förtryckare och ockupanter runt om i världen. Det är sociala rörelser som störtar diktatorer, skriver Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare för Kristna Fredsrörelsen, i en replik i Dagens Nyheter.