Aktuellt – Kristna Fredsrörelsen

Aktuellt från Kristna Fredsrörelsen

september 22, 2020
Idédag för framtiden
Kristna Fredsrörelsen bjuder den 10 oktober in alla medlemmar till ett digitalt medlemsmöte med intressanta gruppdiskussioner om framtiden.
september 21, 2020
Freden i Colombia angår oss på den Internationella fredsdagen

Kristna Fredsrörelsen firar idag den Internationella fredsdagen genom att uppmärksamma det allvarliga läget i Colombia. På Zita Folkets Bio visas Oisín Kearnys film Bojayá: caught in the crossfire som skildrar det colombianska inbördeskrigets fasor. Filmen följs av ett samtal om vad hållbar fred kräver och Sveriges roll för fredsprocessen. I samband med firandet överlämnar Kristna […]

september 17, 2020
Kristna Fredsrörelsen söker fredsobservatörer till Latinamerika
Ansök om att bli fredsobservatör senast den 15 oktober!
september 17, 2020
¿Te gustaria trabajar por la protección de defensores y defensoras de derechos humanos en Colombia?
El Movimiento Sueco por la Reconciliación busca responsable de acompañamiento físico en Colombia
september 11, 2020
Call for tenders
The Swedish Fellowship of Reconciliation, SweFOR, is looking for a consultant to assist SweFOR and CSO partners in constructing baselines for a new cycle of cooperation on conflict prevention and peacebuilding in South Sudan.
september 7, 2020
Effektrapport 2020

Läs och ladda ner vår Effektrapport 2020 där vi redovisar hur vi arbetar för att uppnå vår vision; fred och rättvisa, ett samhälle utan våld och ett hållbart sätt att leva.

september 4, 2020
SweFOR busca consultor/a para un proceso de análisis de contexto y sensibilidad al conflicto en Chiapas, México
Fecha límite para presentar propuestas: 25 de septiembre 2020
september 1, 2020
Att leda med ickevåld
Vill du leda hållbart? Hur tar du vara på engagemang? 2 september ger vi en digital workshop med fokus på hållbart engagemang och ledarskap.
augusti 27, 2020
Filmer om kampen för fred
Människorättskämpar står upp för fred i Colombia.

Med livet som insats mobiliserar de för jämställdhet, rätten till sina kroppar, rätten att odla marken, rätten att få se sina barn växa upp och för miljön. De vet att en annan värld är möjlig. I Colombia, ett av världens farligaste länder plöjer de stigar för en hållbar fred som gagnar oss alla. Skulle du våga […]

augusti 25, 2020
Medföljning i coronatider allt svårare
Karantänsregler och smittorisk påverkar förstås också Kristna Fredsrörelsens arbete med internationell medföljning i Latinamerika. Situationen för MR-försvarare är allvarlig och behoven av medföljning har inte minskat – snarare tvärtom.