Om oss - Kristna Fredsrörelsen

Om oss

Kristna Fredsrörelsen är en ickevåldsrörelse som arbetar praktiskt för fred och rättvisa, ett samhälle utan våld och ett hållbart sätt att leva.

Vår rörelse bildades 1919 av personer som drevs av övertygelsen att det är oförenligt med kristen tro att bära vapen och delta i krig. Idag samlar vi människor med olika tro och drivkrafter som står enade i övertygelsen om ickevåldets transformerande kraft, och som aktivt bidrar för att skapa ett hållbart samhälle för människor och jorden vi delar.

Det globala perspektivet är en omistlig del av vår identitet. Tillsammans med andra fredsaktörer i världen arbetar vi för ett samhälle utan våld.

Vårt uppdrag

Vi bygger fred i vardagen och i våldsamma konflikter, genom praktiska ickevåldsmetoder. För oss är mänskliga rättigheter och rättvisa en förutsättning för en hållbar fred.

Läs mer om vårt arbete

Ickevåld

Ickevåld handlar om mod att i vardagen ingripa mot våld och orättvisor och samtidigt arbeta konstruktivt och långsiktigt för att omvandla konflikter.

Lär dig mer om ickevåld

Vår rörelse

Medlemmar! Lokalgrupper! Ickevåldstränare! Kreativa aktivister!

Läs mer om hur du kan engagera dig

Bli medlem

Som medlem i Kristna Fredsrörelsen blir du del av ett globalt arbete för att befria världen från våld. Dessutom får du vår medlemstidning Fredsnytt, inbjudningar till intressanta arrangemang och möjlighet att träffa likasinnade i en lokalgrupp nära dig.

Bli medlem nu

Bli givare

Ickevåldsmetoder är effektiva och billiga, men inte gratis. Vi behöver ditt stöd! Genom din gåva bidrar du till att stoppa svensk vapenexport, att människorättsförsvarare kan utföra sitt arbete utan fruktan, att skolbarn i Sydsudan får gå på fredsklubbar, och mycket annat.

Bli givare

International Fellowship of Reconciliation

Kristna Fredsrörelsen är en del av den internationella paraplyorganisationen International Fellowship Of Reconciliation (IFOR), som  samlar trosbaserade organisationer i 48 länder i alla kontinenter. IFOR är representerad vid FN i New York, Genève, Wien och Paris (Unesco) och förmedlar vittnesmål och expertis utifrån olika regionala perspektiv med syfte att främja icke-våldsalternativ inom mänskliga rättigheter, utvecklingsfrågor och nedrustning. IFOR har observatörs- och konsultativ status i FN, i FN:s ekonomiska och sociala råd (ECOSOC) och Unescos organisationer.