Förändra med oss!

Var förändringen

Vi måste själva skapa den värld vi vill ha. Här samlar vi olika sätt att bidra till förändring.

Alla kan bidra till att skapa fred. Civilt ickevåldsmotstånd omfattar till exempel demonstrationer, strejker, bojkotter och andra aktioner där personer verkar utanför institutionella ramverk, utan att själva använda våld.

Kriget i Gaza och Israel - vad kan du göra nu?

Våldseskaleringen i Palestina och Israel är just nu på en nivå som saknar motstycke.

Våra vänner på Följeslagarprogrammet i Palestina och Israel har sammanställt saker DU, dina vänner och din familj kan göra här och nu (var alltid källkritisk och varsam med vad du delar, då mycket desinformation florerar):

Vad kan du göra nu?

Skriv under till skydd för desertörer och vapenvägrare


Vår internationella tillhörighet IFOR arbetar för rätten till att vägra vapen av samvetsskäl och är en av initiativtagarna till uppropet. Syftet är att sätta press på EU:s ledare att välkomna och stödja dem som aktivt motarbetar kriget genom att vägra vapen.

Låt oss stödja dem som vägrar att döda så att vi kan få ett slut på kriget tillsammans

Stoppa svenskt stöd till kärnvapen!

Uppmana riksdagens partier att säkerställa att Sverige förblir kärnvapenfritt och stå upp mot kärnvapen genom att stödja en svensk anslutning till FN:s konvention om förbud mot kärnvapen.

Skriv under uppropet för att stoppa svenskt stöd till kärnvapen

Informera dig

Följ oss på sociala medier, skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och ta en titt i vårt pressrum.

Läs om vår opinionsbildning

Bjud in oss

Vi kommer gärna till din församling, organisation eller annat sammanhang och pratar om Kristna Fredsrörelsens frågor, eller ger någon av våra kurser.

Kontakta oss för att få besök.

Gå med i en lokalgrupp

Är du medlem eller intresserad av att bli det? Träffa likasinnade och få möjlighet till engagemang genom någon av våra lokalgrupper.

Hitta en lokalgrupp nära dig.

Fördjupa dig i ickevåld

Distanskursen ”Fred, ickevåld och ledarskap” lär dig om ickevåld, strategiskt fredsarbete och konflikthantering med fältstudier i Palestina och Israel.

Läs mer om kursen.

Delta i våra aktiviteter och fredsarbete

februari 8, 2024
Gör freden till din fasteutmaning – Luleå
Under fastetiden före påsk bjuder Kristna Fredsrörelsens lokalgrupp i Luleå in till bön och samtal om olika teman med anknytning till fred och ickevåld. Varje fredag kl 12-13.00 i någon av kyrkorna i området med start den 16 februari.
februari 12, 2024
Stilla stund för fred – Stockholm
Välkommen att delta i en andaktsfull stund för fred. Varje fredag kl 15.30 samlas vi i stillhet och tystnad på Stockholms Stadsmissions mötesplats vid Mariatorget i Stockholm. Ingen föranmälan och fri entré.
februari 8, 2024
Ickevåld – makt att förändra världen!
Tisdagen den 20 februari lanseras hemsidan och studiematerialet "Ickevåld - Makt att förändra världen". Välkommen att delta och få inblick i hur materialet kan stödja din rörelse att lyckas bättre med att åstadkomma förändring i samhället!