Förändra med oss!

Var förändringen

Vi måste själva skapa den värld vi vill ha. Här samlar vi olika sätt att bidra till förändring.

Alla kan bidra till att skapa fred. Civilt ickevåldsmotstånd omfattar till exempel demonstrationer, strejker, bojkotter och andra aktioner där personer verkar utanför institutionella ramverk, utan att själva använda våld.

Bär rött och släck hatet!

Göteborgs stift i Svenska kyrkan samlar alla göteborgare som vill visa att vi vill släcka hatet mot muslimer den 8 september, kl. 12.30 utanför Göteborgs moské kl. 12.30 på Myntgatan 4.

Klädkod: Röd – som i kärlek, som i brandsläckning, som i alla tecken på medmänsklighet: ”Humor, kärlek och medmänsklighet ska prägla manifestationen, därför undviker vi sånt som kan uppfattas provokativt, som brandsläckare – men brandhjälmar går bra!”

Släck hatet - Göteborgs stift (svenskakyrkan.se

Skriv under till skydd för desertörer och vapenvägrare


Vår internationella tillhörighet IFOR arbetar för rätten till att vägra vapen av samvetsskäl och är en av initiativtagarna till uppropet. Syftet är att sätta press på EU:s ledare att välkomna och stödja dem som aktivt motarbetar kriget genom att vägra vapen.

Låt oss stödja dem som vägrar att döda så att vi kan få ett slut på kriget tillsammans

Stoppa svenskt stöd till kärnvapen!

Uppmana riksdagens partier att säkerställa att Sverige förblir kärnvapenfritt och stå upp mot kärnvapen genom att stödja en svensk anslutning till FN:s konvention om förbud mot kärnvapen.

Skriv under uppropet för att stoppa svenskt stöd till kärnvapen

Bli medlem

Som medlem i Kristna Fredsrörelsen blir du del av ett globalt arbete för att befria världen från våld. Dessutom får du vår medlemstidning Fredsnytt, inbjudningar till intressanta arrangemang och möjlighet att träffa likasinnade i en lokalgrupp nära dig.

Bli medlem nu

Bli givare

Ickevåldsmetoder är effektiva och billiga, men inte gratis. Vi behöver ditt stöd! Genom din gåva bidrar du till att stoppa svensk vapenexport, att människorättsförsvarare kan utföra sitt arbete utan fruktan, att skolbarn i Sydsudan får gå på fredsklubbar, och mycket annat. Allra gladast blir vi för autogirogivare.

Bli givare

Informera dig

Följ oss på sociala medier, skriv upp dig på vårt nyhetsbrev och ta en titt i vårt pressrum.

Läs om vår opinionsbildning

Bjud in oss

Vi kommer gärna till din församling, organisation eller annat sammanhang och pratar om Kristna Fredsrörelsens frågor, eller ger någon av våra kurser.

Kontakta organisationssekreteraren för att få besök.

Gå med i en lokalgrupp

Träffa likasinnade och få möjlighet till engagemang genom någon av våra lokalgrupper.

Hitta en lokalgrupp nära dig.

Fördjupa dig i ickevåld

Distanskursen ”Fred, ickevåld och ledarskap” lär dig om ickevåld, strategiskt fredsarbete och konflikthantering med fältstudier i Palestina och Israel.

Läs mer om kursen.

Ickevåld i pratik och opinion

augusti 24, 2023
60 år sedan Marschen till Washington
Söndag den 27 augusti deltar Kristna Fredsrörelsen i högtidlighållandet av Marschen till Washington för arbete och frihet. Kom med oss till Uppsala och hylla kampen för fred, civilkurage, social rättvisa, demokrati och allas lika värde!
juli 11, 2023
Nato-vägvalet bygger på en bristfällig analys av dess konsekvenser för människor i Sverige och i världen
Uttalande. Vägen till svenskt medlemskap i militäralliansen Nato står öppen efter att Turkiets president säger sig redo att godkänna den svenska ansökan.
juli 9, 2023
Människor som flyr Sudan behöver inkluderas i fredssamtal
I sviterna av den våldsamma konflikten mellan armén och paramilitära RSF har över en miljon sudaneser flytt från striderna. Kristna Fredsrörelsens samarbetsorganisation ONAD är djupt engagerad och efterfrågar såväl humanitära som fredsskapande insatser.