Beloved Community - ett samtal om vikten av interreligiös dialog - Kristna Fredsrörelsen

Beloved Community – ett samtal om vikten av interreligiös dialog

Datum: januari 12, 2022 | Kategori: Aktiviteter

På årets Martin Luther King dag den 17 januari bjuder Kristna Fredsrörelsen in till ett virtuellt samtal om vikten av interreligiös dialog. I samtalet deltar förra årets mottagare av Martin Luther King-priset, Goda grannar, och den sydsudanesiska fredsorganisationen ONAD. 

Samtalet kommer att livesändas på zoom kl 12.00 den 17 januari. För mer info och anmälan, se eventsidan på Eventbrite. Samtalet kommer att hållas på engelska och modereras av Kristna Fredsrörelsens generalsekreterare Lotta Sjöström Becker.

Goda grannar är ett samverkans- och integrationsprojekt som drivs av Katarina församling, Stockholms moské och Islamic Relief samt Negashi moské, St Petrus Syriska-ortodoxa kyrka och Svenska kyrkan Sundbyberg. The Organisation for Nonviolence and Development (ONAD) är en freds- och ickevåldsorganisation och en av Kristna Fredsrörelsens samarbetspartners i Sydsudan.

Prisutdelning Martin Luther King-priset

På måndag den 17 januari klockan 19.00 livesänds även ceremonin för årets Martin Luther King-pris från Norrmalmskyrkan i Stockholm. I centrum står årets pristagare Nicolas Lunabba och Helamalmö. Det blir även musik från Immanuel Gospel så missa inte!

Sändningen livestreamas i eventet på Facebook.

Läs mer om pristagaren och juryns motivering på här.