Digitalt samtal: Fred genom ickevåld - så funkar det! - Kristna Fredsrörelsen

Digitalt samtal: Fred genom ickevåld – så funkar det!

Datum: mars 17, 2022 | Kategori: Aktiviteter

Den 30 mars bjuder Kristna Fredsrörelsen in till ett samtal om ickevåldets möjligheter med anledning av Rysslands invasion och kriget i Ukraina. Lär dig mer om ickevåldsligt motstånd mot ockupation och diktatur och få kunskap om hur du bäst bidrar till fredliga lösningar på konflikter.

Kriget som pågår i vår närhet har medfört höjda röster som förespråkar ökad militarisering i Sverige och krav på medlemskap i NATO. I ett digitalt samtal belyser vi problematiken i det farliga antagandet om att våld bidrar till säkerhet.

När? den 30 mars kl 16-17.30

Mer information och anmälan

I en inledande föreläsning får vi höra Jörgen Johansen, fredsforskare och ickevåldsaktivist med lång erfarenhet av ickevåldsmotstånd i konfliktområden runt om i världen.

Samtalet kommer att ge dig en inblick i möjligheterna till ickevåldsligt motstånd mot en ockupationsmakt och diktatur. Du kommer även att få kunskaper om vad vi själva kan göra för att bidra till fredliga lösningar och vad vi bör tänka på för att inte orsaka skada när vi agerar.

Under samtalets andra del kommer tid att ges för gemensam reflektion i mindre grupper och för samtal kring hur vi bygger allianser och samarbeten för framtiden.

Medverkande:

Lotta Sjöström Becker, generalsekreterare Kristna Fredsrörelsen

Jörgen Johansen, fredsforskare och ickevåldsaktivist, grundare av Irene Publishing och medredaktör för Journal of Resistance Studies

Arrangeras i samarbete med:

Ickevåld – mötesplats för aktivister, forskare och rörelser

Another Development Foundation

Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF

Studieförbundet Bilda