Ickevåld - makt att förändra världen! - Kristna Fredsrörelsen

Ickevåld – makt att förändra världen!

Datum: februari 8, 2024 | Kategori: Aktiviteter, Ickevåld

Tisdagen den 20 februari lanseras hemsidan och studiematerialet "Ickevåld - Makt att förändra världen". Välkommen att delta och få inblick i hur materialet kan stödja din rörelse att lyckas bättre med att åstadkomma förändring i samhället!

Välkommen till Ickevåldstorg, en återkommande mötesplats för aktivister och rörelser för erfarenhets- och metodutbyte. Denna gång med fokus på hur rörelser kan använda ickevåld för att åstadkomma förändring.

Genom historien har ickevåld bidragit till allt från att störta diktatorer till att rädda hotade naturvärden, och idag används det av aktivister och rörelser som arbetar med ett brett spektrum av frågor över hela världen.

Studieförbundet Bilda har tillsammans med Kristna Fredsrörelsen tagit fram hemsidan Ickevåld – Makt att förändra världen, som berättar om vad ickevåld är och hur sociala rörelser kan använda sig av ickevåld för att åstadkomma förändring.

När? Tisdag 20 februari kl 18.30-20.00 via Zoom

Medverkande

  • Stella Lundén, fd rådgivare och metodutvecklare på Kristna Fredsrörelsen, Numer frilansande rådgivare inom fred- och ickevåld
  • Kristoffer Fredriksson, Verksamhetsutvecklare och projektledare, Studieförbundet Bilda

Anmälan

Via denna sida, senast en timme för start, för att vara säker på att hinna få möteslänken i tid.


Om nätverket och det aktuella utvecklingsprojektet

Detta arrangemang är en del i ickevåldsnätverkets återkommande mötesplatser för erfarenhets- och metodutbyte. Aktiviteterna ingår i projektet Kollektivt civilkurage, med stöd av Folkbildningsrådet. Håll dig uppdaterad genom nyhetsbrevet Ickevåld – anmälan till nyhetsbrevet via denna länk!

Den årliga mötesplatsen Ickevåld 202x arrangeras av Studieförbundet Bilda, Kristna Fredsrörelsen, Another Development Foundation och Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.

Samarbetspartners (2023): Såhkie Umeå sameförening, Várdduo – Centrum för samisk forskning och Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet, Naturskyddsföreningen Umeå, Studiefrämjandet och Härnösands folkhögskola.

Här hittar du fler aktiviteter och sätt att engagera dig för fred