Nominera till Martin Luther King-priset 2025 - Kristna Fredsrörelsen

Nominera till Martin Luther King-priset 2025

Datum: oktober 3, 2024 | Kategori: Aktiviteter, Ickevåld

Vem vill du nominera till Martin Luther King-priset? Nu är det äntligen dags att nominera de ickevåldsinspiratörer som du tycker har handlat i Martin Luther Kings anda. Nominera senast 11 oktober!

Grafisk design med Martin Luther King och texten Martin Luther King-priset.

”Sann fred är inte enbart frånvaron av konflikt, det är närvaron av rättvisa.”, citat av Martin Luther King.

 

Martin Luther King-priset

Martin Luther King-priset är ett fredspris som har delats ut till ickevåldsinspiratörer sedan 2005. Ett pris i Martin Luther Kings anda är ett sätt att fira hans arv för hopp och försoning. Det är ett sätt att se till att Martin Luther Kings anda lever vidare och ett sätt att fira de tidlösa värderingar som han kämpade för.

”Sann fred är inte enbart frånvaron av konflikt, det är närvaron av rättvisa.”

I snart 20 år har vi tillsammans med Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd årligen delat ut priset för att synliggöra det ovärderliga ickevåldsarbete för fred och rättvisa som pågår här och nu.

Nominera till priset

Nu är det äntligen dags att nominera den eller de ickevåldsinspiratörer som du tycker har handlat i Martin Luther Kings anda! Vilken person eller en grupp som tycker du har hittat nya och kreativa sätt att använda ickevåld för att bekämpa fattigdom, rasism, krig och våld som du vill hylla genom en prisnominering?

Pristagaren utses av en kommitté och prisutdelningen sker den 20 januari 2025. Nominera senast den 11 oktober!

Nominera till Martin Luther King-priset!