Fempers Nyheter: Yirley Velasco drömmer om ett annat Colombia - Kristna Fredsrörelsen

Fempers Nyheter: Yirley Velasco drömmer om ett annat Colombia

Datum: juni 4, 2021 | Kategori: Colombia, Pressklipp

Yirley Velasco startade gräsrotsorganisationen Mujeres sembrando vida, (Kvinnor som sår liv) med stöd av Sisma mujer och medföljs av Kristna Fredsrörelsen i Colombia. Tidningen Fempers nyheter uppmärksammar hennes arbete.

Under pandemin har hoten mot lett till en upptrappning av hoten mot Velasco, en skrämmande erfarenhet konstaterar hon:

”Vi har varit tvungna att stanna hemma och leva i maktlöshet och inte kunnat ingripa när våldsamheter ägt rum. Vi har också lärt oss att ställa om vårt arbete till det digitala. Dessutom är jag familjeförsörjare och mamma. Hela min familj är beroende av mig och jag har inget fast arbete som genererar inkomster, så det har inte varit och är inte lätt att vara inlåst.”

Läs hela intervjun: https://fempers.se/2021/2021-06-04/yirley-velasco-drommer-om-ett-annat-colombia/