Regeringen undergräver debatten om fred och säkerhet

Regeringen undergräver debatten om fred och säkerhet

Datum: september 13, 2023 | Kategori: Debatt, Kärnvapen, NATO, Opinion, Pressklipp, Säkerhetspolitik

Regeringen vill strypa finansieringen till ideella organisationers arbete kring fred och säkerhet. Det kommer att leda till drastiskt försämrad kunskap hos såväl beslutsfattare som allmänhet. Det kommer också att innebära ett grundskott mot en stolt svensk demokratitradition, som bygger på ett engagerat åsiktsutbyte mellan stat och civilsamhälle.

Vår generalsekreterare debatterar i tidningen Dagen: Regeringens nedskärningar försvagar svensk demokrati

”Om FBA:s stöd till civilsamhället stoppas slår det därför hårt inte bara mot oss som är mottagare och våra internationella samarbetsorganisationer. Det får också negativa konsekvenser på samhällsnivå.”

Lotta Sjöström Becker

 


Läs fler av våra opinionstexter på ämnet här