Fredsnytt nummer 2 2022 - Kristna Fredsrörelsen

Fredsnytt nummer 2 2022

Datum: december 19, 2022 | Kategori: Fredsnytt

Fredens röster: till försvar för en inkluderande fredspolitik. I 2022 års andra nummer av Fredsnytt hör vi röster för fred från olika platser, positioner och förutsättningar.

Från samtal med den colombianska feministiska advokaten Linda Cabrera till Iraj Shirkani, lärare och initiativtagare till Helamalmö, synliggörs olika former för motstånd och konstruktiva vägar framåt för fred.

Efter en fullspäckad höst för Kristna Fredsrörelsen kan du läsa om feministiskt fredsarbete i Colombia, se tillbaka på hur freden har tagit plats i debatten och blicka in i den oroande situationen på Västbanken genom en följeslagares ögon. Du får ta del av fredsteologiska perspektiv från reflektionsdygnet Våldsmotstånd och fredslängtan på Sigtunastiftelsen och läsa om IFOR:s första rådslag någonsin på den afrikanska kontinenten.

Det och mycket mer i Fredsnytt nummer 2 2022