Allt om 100-årsfirandet - Kristna Fredsrörelsen

Allt om 100-årsfirandet

Datum: september 10, 2019 | Kategori: Aktiviteter

Kristna Fredsrörelsen grundades den 15 juni 1919. I år firar vi 100 år av kamp för pacifism, ickevåld och mänskliga rättigheter. På denna sidan hittar du vidare till allt som händer.

100-årsfirandet är ett tillfälle att minnas och fira vad Kristna Fredsrörelsen och vår internationella paraplyorganisation IFOR betytt genom åren. Det är också ett tillfälle att dra lärdomar, ta nya tag och blicka framåt. Vi vill berätta för världen om ickevåldets kraft, men ännu mer stärka våra medlemmar, våra aktivister och oss själva som organisation.

 

 

Arrangemang

Exchange100 är en ickevåldskonferens som Kristna Fredsrörelsen bjuder in till i samband med firandet av 100 år som fredsrörelse. Konferensen äger rum mellan den 23-25 oktober och riktar sig till organisationens samarbetspartners och medföljda människorättsförsvarare i Afrika och Latinamerika samt till ickevåldstränare i Kristna Fredsrörelsens tränarnätverk.

Mer om konferensen hittar du här

Jubileumshelg den 25-27 oktober på Sigtunastiftelsen norr om Stockholm tillsammans nya och gamla medlemmar, aktivister, anställda och representanter från våra samarbetsorganisationer och medföljda människorättsförsvarare.

Program för Jubileumshelgen hittar du här

Tidigare arrangemang

Årsmötet den 27 april ägde i år rum utan den traditionella rörelsehelgen. Motsvarande aktiviteter och mer därtill ägde istället rum under de andra aktiviteterna.

100 timmar av ickevåld och aktivism den 13-16 juni på Kursgården Lindsberg nära Falun. Långhelg för både våra medlemmar och andra engagerade. Vi fördjupade oss inom ickevåldsmetoder och hur en kan skapa samhällsförändring på individnivå. Flera kända aktivister bjöds in.

Övrigt

I juni utkom ett temanummer av vår medlemstidningen Fredsnytt om våra 100 år som fredsrörelse.

I december utkommer ytterligare ett temanummer av Fredsnytt som kopplar samman vår 100-åriga erfarenhet med dagens arbete för fred genom ickevåld.

Håll också utkik efter hashtaggen #100åravickevåld på våra sociala medier.

Läs gärna mer om vår långa historia.